jacup.com
 

www.nagyimreattila.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

CASCO

E-mail Nyomtatás PDF

Casco biztosítás

A casco biztosítás elemi károkra (tűz, villámcsapás, szélvihar, jégeső, lezúduló hótömeg, stb.) lopáskárokra, valamint a gépjárműben, alkatrészeiben, tartozékaiban - balesetből vagy idegen személy által okozott rongálásból - keletkezett károk fedezetére szolgál.


Díja a vállalt önrészesedéstől, a gépkocsi típusától, életkorától, a díjfizetés gyakoriságától, továbbá a biztosított állandó lakóhelyén fennálló kockázati viszonyoktól és a biztosított életkorától függ. A biztosítás egész éves díját az autósok egy összegben vagy részletekben (havonta, negyedévenként, illetve félévenként) fizethetik.
A díj akkor a legmagasabb, ha havonkénti díjfizetést választja, ennél ritkább időpontokban történő díjfizetés vagy egy összegbeni fizetés esetén a biztosító a díjat engedménnyel állapítja meg.
A casco biztosítások minden biztosítótársaságnál más és más kiegészítő biztosításokkal társulnak, mint pl.: kiegészítő életbiztosítás, kiegészítő gépjármű-törésbiztosítás, kiegészítő extratartozék biztosítás stb. Így a megfelelő biztosítás kiválasztásában nem csak a kedvező ár, hanem a kínált szolgáltatás is nagy szerepet játszhat.

Finanszíroztatott, hitelre vásárolt gépkocsik esetében a finanszírozó bank általában kötelezi a gépkocsi vásárlót casco kötésre és ezen casco folyamatos díjfizetésére. Egyúttal kérheti, hogy ezen szerződésnek káresemény esetén ő legyen a "kedvezményezettje" (kárrendezés során a biztosító először a bank fele fizet a fennálló tartozás mértékéig)!

 

 
Hirdetés
Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Vállalkozói vagyonbiztosítás

Bármennyire körültekintően is vezeti vállalkozását, nem feledkezhet meg róla, hogy azt veszélyek fenyegetik, melyeket gyakran a legnagyobb óvatossággal és körültekintéssel sem tud kivédeni.
Vállalkozói vagyonbiztosítás keretében biztosíthatók a termeléssel, kereskedelemmel, szolgáltatással foglalkozó vállalkozások.

Bővebben...