jacup.com
 

www.nagyimreattila.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Műtárgy biztosítás

E-mail Nyomtatás PDF

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az értékálló tárgyak megszerzésének és birtoklásának vágya. A kármegelőzés és biztonság a pótolhatatlan műtárgyak esetében abszolút elsőbbséget élvez. A műtárgyak biztosítása nemcsak a különböző kockázatok elemzését és a megfelelő biztosítási forma megtalálását jelenti, hanem a biztosítandó vagyontárgyak sajátosságainak figyelembevételét is.

 

A műtárgy biztosítás önállóan illetve meglévő vagyonbiztosítás részeként hozható létre.

A vagyontárgyak jegyzékéhez - kár bekövetkezésekor - egy előzetesen lezárt adattárolóból hozzáfér a biztosító kárrendezési osztálya. Minden iratbetekintés dokumentálásra kerül.
A biztosítás önmagában nem elég. Elsősorban a tároló helyiségek megfelelő kialakítása a fő feladat. A tároló optimális, ha az illegális behatolás annyi időt vesz igénybe, amely elegendő az örző védő szakszolgálat kivonulásához. Ez esetben a biztosítás a műkincs rongálás megtérítésében jut szerephez. Egyes esetekben az elkövetők gyorsabbnak bizonyulnak az őrző-védő szolgálatnál. Ilyen esetben is nélkülözhetetlen egy jól kialakított biztosítási szerződés.
A biztosítás további előnye, hogy műtárgy eltulajdonításkor nemzetközi szaknyomozó hálózatot vesz igénybe a biztosító. Biztosítás nélkül bizonyíthatóan kevesebb nyomozati ráfordítás történik a vagyontárgyak felkutatására. Műtárgy biztosítás esetén különösen fontos az adatok rendezett központi kezelése és biztonságos továbbítása. Ezért az ilyen igényeknél személyesen felkeresem és további tájékoztatást nyújtok.

 
Hirdetés
Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Felelősségbiztosítás

...